LOADING CLOSE

DRONEfest okupio više od 300 stručnjaka i zaljubljenika u letenje

DRONEfest je najveća konferencija o bespilotnim letelicama u regionu. Jednom godišnje okuplja stručnjake, amatere, poslovnu i akademsku zajednicu, kao I državne institucije s namerom da promoviše i izgradi industriju bespilotnih letelica i podrži njihovu primenu u poslovanju. Konferencija je najvažnija regionalna platforma za povezivanje onih koji razvijaju rešenja i potencijalnih korisnika i kupaca.

Glavne teme konferencije uključuju trendove u industriji i mogućnosti komercijalne primene dronova u različitim poslovnim područjima (poljoprivreda, foto & video, trgovina, zaštita i bezbednost, građevina…)

Ovogodišnje, drugo izdanje DRONEfesta, u organizaciji IN2 grupe i agencije Eventa01, održano je u zagrebačkom Plaza Event centru. Konferencija je okupila više od 300 učesnika iz 8 država regiona.

„Kontinuirani razvoj bespilotnih letjelica i senzora otvara niz mogućnosti za nove i inovativne poslovne scenarije u brojnim poslovnim vertikalama. Ova konferencija je jedinstvena platforma za sve koji žele unaprijediti svoja znanja i poslovanje korištenjem bespilotnih letjelica i na njima baziranih naprednih softverskih rješenja“ – rekla je članica Uprave IN2 Katarina Šiber Makar.

IN2 se na DRONEfestu predstavio sa 2 rada.

Iz Srbije su na konferenciji učestvovali Institut BioSense i kompanije Logit, Koptershop i Grupa Aria. Da su dronovi već pronašli praktičnu primenu u svakodnevnom poslovanju nedvosmisleno pokazuju primeri upravo ovih kompanija. Svakako treba pomenuti i kompaniju Agrivi koja posluje u preko 150 zemalja sveta i broji čak 35.000 korisnika, kao i kompaniju Logit, koja je upravo dobila svog 1000-tog korisnika i osvojila prvo mesto na DroneDeploy listi.